HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

In de Nationale Studenten Enquête (NSE) zijn zowel Theater als Docent Theater allebei in score vooruitgegaan. Duidelijk is te zien dat jullie de algemene sfeer op de opleiding erg goed beoordelen, daar zijn wij blij mee. Ook zijn we tevreden met de mooie scores voor de docenten, algemene vaardigheden en stagebegeleiding.

Wij willen iedereen bedanken voor het invullen van deze enquête. De respons onder studenten van HKU Theater was goed (48%). Hierdoor zijn de resultaten goed bruikbaar.

Trots

We steken als HKU Theater, maar ook als afzonderlijke opleidingen boven het HKU gemiddelde uit. En, waar het HKU gemiddelde niet veel is veranderd van 2015 naar 2016, zijn we als school duidelijk vooruit gegaan. Ook in vergelijking met de andere theater top-opleidingen zijn we aan het inlopen (zie ook de Keuzegids). Iets om trots op te zijn.

Waar kan het beter?

We zijn dus erg blij dat zowel de opleiding Theater (waar de studierichtingen Acting, Interactive Performance Design, Theatre Design en Writing for Performance onder vallen) als Docent Theater wederom goede beoordelingen heeft gekregen.
Maar er zijn ook een paar punten waar wij volgens jullie op kunnen verbeteren.

Bij Theater gaan we door met het verbeteren van de informatievoorziening, met name het tijdig bekendmaken van resultaten van beoordelingen. Ook is de spreiding van de studielast een permanent aandachtspunt. Piekbelasting in het onderwijs is onvermijdelijk, maar we doen er alles aan om het te voorkomen.

Bij Docent Theater is het tijdig bekend maken van de resultaten van toetsen en beoordelen ten opzichte van 2015 aanmerkelijk verbeterd, wat ook geldt voor het tijdig bekendmaken van het studierooster of wijzigingen daarin. Maar hier nemen we ons voor om heel alert op te blijven. Verder is de waardering van het niveau van de opleiding en de inhoudelijke kwaliteit van het studiemateriaal gedaald. Weliswaar zijn beide aspecten nog steeds ruim voldoende, maar waakzaamheid is geboden en we gaan op zoek naar mogelijke oorzaken (onder andere via de panelgesprekken).

Resultaten

Download hier de resultaten van HKU Theater (pdf)

Lees verder

Hoe verder?

Leo Capel, directeur van HKU Theater, heeft de resultaten besproken met de opleidingscommissie en studieleiders. Per studierichting wordt gekeken naar hoe de aandachtpunten verbeterd kunnen worden. In sommige gevallen betekent dit dat we eerst de oorzaak van een minder goede beoordeling moeten achterhalen alvorens we kunnen kijken naar verbeterpunten.