HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

HKU beschikt over een draadloos netwerk dat beschikbaar is op alle locaties van HKU. Om toegang te verkrijgen kun je inloggen met je emailadres en wachtwoord via eduroam of gebruik maken van het HKU netwerk.

Netwerktoegang op HKU

Op alle locaties van HKU krijg je alleen toegang tot het netwerk (bedraad en draadloos) na een eenmalige registratie op het netwerk via de webbrowser. Inloggen doe je met je HKU emailadres en bijbehorend wachtwoord.

De eerste keer dat je connectie maakt met het draadloze netwerk op deze locaties moet je tevens een wachtwoord opgeven voor de draadloze verbinding. Dit is 'draadloos'.


Samenvatting:

1) Maak connectie met draadloos netwerk 'HKU'.

2) Start je webbrowser (firefox, safari, explorer) op en login met je emailadres en wachtwoord.

Deze stappen dien je eens in het jaar te doorlopen. Mocht je een virus of malware op je computer hebben wordt je hierover gewaarschuwd. Zodra je computer 'schoon' is wordt je automatisch weer tot het netwerk toegelaten.

Toegang via Eduroam

Met eduroam heb je bij tientallen universiteiten en hoge scholen in binnen- en buitenland toegang tot het draadloze netwerk.

Toegang verkrijg je door in te loggen met emailadres en wachtwoord. Mislukt je aanlog telkens bij eduroam? Wijzig dan je wachtwoord voor je emailadres in webmail.hku.nl. Nadat je je wachtwoord hebt veranderd zul je wel kunnen inloggen.

Veiligheid

Studenten kunnen ongelimiteerd en zonder restricties gebruik maken van het internet. Wel wordt het netwerk voortdurend gescanned op verdachte netwerkacties zoals portscanning, connecties naar malware en brute force attacks. Op basis hiervan kunnen werkstations automatisch geïsoleerd worden. Als het probleem is opgelost en de malware verwijderd is kan weer toegang gegeven worden tot het netwerk. Wanneer je de melding krijgt dat je bent afgesloten dien je je te melden bij de servicebalie van je locatie. Zij helpen je dan verder.