HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Draadloze netwerk

HKU beschikt over een uitgebreid draadloos netwerk op alle locaties. Meestal moet je je registreren op het netwerk met je HKU emailadres en wachtwoord. Lees verder

Wachtwoord vergeten?

Als je het wachtwoord van je e-mailaccount bent vergeten kun je dit laten opsturen naar het e-mailadres wat je hebt doorgegeven aan studielink. Pas hierna je wachtwoord aan in de webmail.

Vraag je wachtwoord op

Je HKU e-mail adres en account

Je HKU e-mailadres is ook je login voor veel HKU diensten. Waarvoor dient je HKU e-mail allemaal (pdf)


Doordat iedereen een HKU adres heeft kun je er zeker van zijn dat je elkaar kunt bereiken. Via je e-mail heb je toegang tot allerlei diensten.

Lees verder

Surfspot (software)

Surfspot biedt goedkope producten en software voor studenten. Als student (of medewerker) van HKU kun je tegen sterk gereduceerd tarief en op eenvoudige wijze soft en hardware bestellen.
Let wel: het Surfspot aanbod is gebaseerd op de licenties die HKU voor haar studenten en medewerkers heeft afgesloten. Hierdoor varieert het aanbod per instituut!
Inloggen op Surfspot doe je met je HKU e-mailadres en password.

Hosting van je portfolio

Als student heb je uitgebreide mogelijkheden. Lees hier meer over het hosten van je eigen website, een portfolio, of blog publiceren.

Ook projectgroepen kunnen hostingfaciliteiten en opslagruimte voor projecten aanvragen. Vraag dan via onderstaand formulier deze ruimte aan.

Lees verder

ICT voor je studie

Op HKU kun je ICT op tal van manieren voor je studie inzetten:

  • Ga naar Lynda.com en maak gebruik van de vele video tutorials
  • Publiceer en werk samen met studiegenoten aan je project via projectcampus
  • Host je eigen website of applicatie via HKU

Digispace

Digispace is een hulpdienst voor vragen over software zoals Adobe, bestanden voorbereiden voor print, 3D print, video bewerken etc. Bezoek digispace hier.

Hulp nodig?

Kom je er niet uit met je mail of toegang tot het netwerk neem dan even contact op met de ICT medewerker op jouw locatie of bel de helpdesk: 030-2091209 en vraag naar Rob van Soest, Gerard Ranke of Jeremy Vereijken

Mailinglijsten

Iedere locatie, school en afstudeerrichting beschikt over mailinglijsten. Deze zijn handig voor communicatie binnen de klas of studierichting. Een overzicht vindt je (na Inlog) hier. Lees verder

Let op voor Cybercrime

Computercriminaliteit en ongewenste reclame mail zijn een steeds groter probleem. Meer dan 90% van de mail op de HKU wordt vooraf gefilterd. Toch glipt er af en toe ongewenste mail doorheen. Lees hoe je phishing herkent..

Gebruiksreglement ICT voor HKU studenten (pdf)

Bestanden delen

De HKU biedt verschillende mogelijkheden om bestanden op te slaan, te versturen of te delen. Lees meer over Filesender, nextcloud en je persoonlijk account


De HKU app

De HKU pp is geschikt voor Iphone en Android en biedt je eenvoudig toegang tot je studieresultaten, je rooster en mededelingen vanuit de studierichting. Je vindt de app in de stores onder de naam 'mijnHKU'. Lees meer