HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

De Bibliotheek Mariaplaats bevindt zich op de vierde verdieping van het hoofdgebouw. De ingang is op de derde verdieping (H 3.04).

Collectie

Bladmuziek (25.000 banden)

Zowel klassieke muziek als jazz & pop, instrumentale en vocale werken zowel in solobezetting als voor ensemble, partituren van koor- en orkestwerken, pianouittreksels van opera’s, operettes, oratoria en musicals, koor- en orkestpartijen. Bladmuziek wordt uitgeleend, tenzij anders aangegeven.


Literatuur over muziek (5.500 boeken)

Naslagwerken, handboeken, boeken over muziekgeschiedenis, -theorie, -pedagogiek en -methodiek, instrumentkunde, boeken met biografieën, werkbesprekingen en analyses. Literatuur wordt uitgeleend, tenzij anders aangegeven.


Tijdschriften (30 abonnementen)

De belangrijkste algemene muziektijdschriften, een aantal tijdschriften op specifieke muziekgebieden en een aantal tijdschriften van belang voor de organisatie van het (kunst)onderwijs. De meest recente aflevering van ieder tijdschrift is ter inzage, oudere afleveringen worden uitgeleend.


Geluids- en video-opnamen (5.000 stuks)

CD’s en DVD's met o.a. opnamen van eigen uitvoeringen. Geluids- en video-opnamen worden niet uitgeleend. Een uitzondering wordt gemaakt voor gebruik in een les. In de bibliotheek is afspeel- en opnameapparatuur aanwezig.

Studieplaatsen en reprofaciliteiten

De bibliotheek beschikt over een aantal studieplaatsen en -computers. Er is een aparte zithoek, waar ook koffie wordt verkocht. Daarnaast zijn er print-, kopieer- en inbindfaciliteiten aanwezig. Printkaarten en ringbandjes zijn te koop aan de balie.

Medewerkers Bibliotheek Mariaplaats

Simeon Bodden, 1e medewerker
Mirjam-Iris Crox
bibliotheek.mariaplaats@hku.nl

Alle HKU bibliotheken

HKU telt vier Bibliotheek- en Informatiediensten.

Lees verder

Actueel

Verkoop boekenDe bibliotheek houdt uitverkoop! In de blauwe kratten bij het kopieerapparaat is, naast bladmuziek, nu ook literatuur te vinden. Wekelijks komen er nieuwe boeken bij. Vaak zijn het materialen die we in de bibliotheek geen plek (meer) kunnen geven, maar die zeker interessant zijn. Voor alle boeken hanteren we eenzelfde prijs van 0,50 eurocent.
Nederlandse Beiaardschool

De beiaardschool heeft een eigen bibliotheek met een collectie die geheel op de beiaardcultuur geconcentreerd is:

• alle uitgegeven bladmuziek voor beiaard

• boeken en tijdschriften
• audio-visuele materialen, waaronder historische geluidsopnamen

• documentatiemateriaal

• archieven

lees verder (hku.nl)

Overige

Prijslijst

Leenreglement

• (Aanschaf)suggesties