HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Als je bent afgestudeerd, word je niet automatisch uitgeschreven. Je moet kiezen of je direct wilt uitschrijven of ingeschreven wilt blijven tot het einde van het studiejaar.

Direct uitschrijven

Je kunt er voor kiezen om je meteen na afstuderen uit te laten schrijven. Als je binnen een maand na afstuderen via Studielink een verzoek tot uitschrijving doet, word je per de eerste van de maand volgend op de datum op het getuigschrift uitgeschreven. Als je verzoek later komt, word je uitgeschreven per de eerste van de maand volgend op je verzoek.

Hier lees je meer over restitutie collegegeld

Terugwerkende kracht?

Alleen als je binnen een maand na afstuderen een verzoek tot uitschrijving doet, kun je per de 1e van de maand volgend op de datum op je diploma worden uitgeschreven. Je kunt in Studielink echter geen datum in het verleden kiezen. HKU benadert je als uitschrijven met terugwerkende kracht mogelijk is.

Ingeschreven blijven

Een tweede optie is om na je afstuderen ingeschreven te blijven voor de rest van het lopende studiejaar. Vooral als je nog recht hebt op studiefinanciering kan dit een goede optie zijn. In dit geval word je automatisch uitgeschreven per 31 augustus en mag je de hele zomer nog gebruik maken van je studiefinanciering en studentenreisproduct. Je krijgt dan uiteraard geen collegegeld terug.

Vergeet niet zelf per 1 september je studiefinanciering te beëindigen.

Voorbeeld

De datum op je getuigschrift is 16 februari. Indien je tot uiterlijk 1 maand na deze datum een uitschrijfverzoek doet dan wordt de uitschrijfdatum 1 maart. Je kunt er ook voor kiezen ingeschreven te blijven tot 31 augustus. Daarvoor hoef je niets te doen.

Studiefinanciering

Zodra je bent uitgeschreven vervalt je recht op studiefinanciering. Geef dit zelf door aan DUO.

Lees verder

Afstudeercadeau: CJP-pas

Nu je bent afgestudeerd, profiteer je helaas niet meer van studentenvoordeel. Daarom voor jou cadeau: € 2,50 korting op een CJP-pas! Met deze pas krijg je korting op o.a. de Parade, NFF en Stadsschouwburg, maar ook bijvoorbeeld bij WE Fashion en AKO.