HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Als nieuwe student is het jouw verantwoordelijkheid dat alle noodzakelijke documenten op tijd bij HKU aanwezig zijn.

Controleren

Controleer in Studielink bij ‘Mijn opleidingen’ of de volgende documenten door HKU zijn ontvangen of door DUO zijn geverifieerd:


• Identiteitsbewijs

Als je identiteit niet door DUO is geverifieerd, upload dan een kopie van je paspoort of identiteitskaart (zowel de voor- als de achterkant). Het identiteitsbewijs moet geldig zijn op 1 september van het jaar waarin jouw studie begint.


• Diploma vooropleiding

Als je vooropleiding niet door DUO is geverifieerd, upload dan een kopie van je HAVO, VWO of MBO-4 diploma samen met je cijferlijst. Of een kopie van een behaald HBO of WO getuigschrift inclusief cijferlijst.


• Taaleis

Studenten die hun vooropleiding buiten Nederland of Vlaanderen hebben gevolgd, moeten voldoen aan de taaleis. Upload het bewijs dat je aan de taaleis voldoet.


HKU behoudt zich het recht voor om de originele documenten op te vragen ter verificatie. Het is dus van belang dat je deze op verzoek kunt tonen.

Documenten uploaden

Als er documenten nodig zijn, ontvang je een e-mail over het uploaden van de benodigde documenten. In deze e-mail vind je een link naar de uploadpagina en je inloggegevens.


Stuur je documenten dus niet per e-mail of post. Wacht het bericht met informatie over het uploaden van je documenten af. Houd ook je spambox in de gaten!

Buitenlandse vooropleiding

Heb je een buitenlandse vooropleiding, dan laat HKU je diploma valideren door NUFFIC. Deze organisatie stelt vast of je buitenlandse vooropleiding overeenkomt met de vooropleidingseis.


Geaccepteerde talen

HKU accepteert alleen documenten in de volgende talen: Nederlands, Engels, Frans, Spaans, Afrikaans of Duits.


Vertalen

Documenten moeten vertaald worden door een officiële vertaler of de onderwijsinstelling die het diploma heeft afgegeven.


HKU heeft een kopie van zowel het originele diploma als de vertaling nodig. Upload beide documenten!

Verblijfsvergunning

Heb je een niet-EER nationaliteit? Volgens de wet kun je alleen ingeschreven worden als HKU een kopie van jouw geldige verblijfsvergunning heeft.


Heb je nog geen verblijfsvergunning? Vraag deze op tijd aan!


Kijk voor meer informatie op de pagina visa & permit

Vragen

Neem voor vragen contact op met HKU Servicebalie Studentzaken via sz@hku.nl of 030-2091540.