HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Als student kun je gebruik maken van een studentenreisproduct. Of je in aanmerking komt voor een reisproduct hangt af van je studiefinancieringsrechten.

Als je via mijnduo.nl studiefinanciering aanvraagt, kun je daarbij aangeven dat je gebruik wilt maken van het studentenreisproduct. De Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO) zet standaard een weekabonnement voor je klaar. Wil je een weekendabonnement, dan geef je dat bij DUO aan.

Je moet in het bezit zijn van een persoonlijke OV-chipkaart (met foto en naam). Kijk voor meer informatie op www.studentenreisproduct.nl

Ophalen

Je week- of weekendabonnement staat niet automatisch op je OV-chipkaart, je moet daar zelf voor zorgen! Je kunt je week- of weekendabonnement snel en eenvoudig ophalen bij een van de ophaalpunten.

Je kunt je abonnement ophalen vanaf twee weken voordat je recht op studiefinanciering ingaat. De precieze datum kun je vinden als je inlogt op je persoonlijke gegevens via www.duo.nl.

Stopzetten

Als je stopt met je studie, of om andere reden geen recht meer hebt op studiefinanciering, moet jezelf je studentenreisproduct stopzetten. Dit kan gewoon bij een ophaalautomaat.


Wees op tijd! Als je het te laat stopzet, ontstaat er een schuld studentenreisproduct. De boete voor onterecht bezit van een studentreisproduct is € 97,- per halve maand.


Stopzetten werkt als volgt:


  • Ga naar een ophaalautomaat: klik hier voor de ophaalautomaten bij jou in de buurt.
  • Kies voor 'stopzetten studentenreisproduct' in het keuzemenu.
  • Houd je kaart voor de lezer (NS-automaat) of steek hem in de pasinvoer (overige automaten).
  • Kies 'stopzetten producten' (NS-automaat), of 'Meer' en dan 'stopzetten producten' (overige automaten)
  • Volg de instructies op het scherm.
  • Controleer of het stopzetten gelukt is! Klik hier voor meer informatie.

Verloren?

OV-chipkaart verloren/gestolen? Bel de klantenservice OV-chipkaart: 0900-0989 (€0,10 p.m.)