HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Naast het collegegeld heb je bijkomende kosten die per opleiding verschillen. Op deze pagina vind je een indicatie van aanvullende kosten per school.

HKU Beeldende Kunst

Voor Fine Art zijn de kosten naast het collegegeld ongeveer € 1.000,- per jaar.

Voor de voltijd opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving kun je rekenen op ongeveer € 700,- per jaar. Extra kosten aan boeken, readers etc. bij de deeltijd variant bedragen ongeveer
€ 150,- per jaar.

Alle kosten bepaal je voor een deel ook zelf. Kies je voor buitenlandse excursies en duurdere materialen, dan werkt dat uiteraard verhogend.

HKU Design

Voor de opleidingen Fashion Design, Product Design en Spatial Design moet je rekenen op bijkomende kosten van ongeveer € 1.400,- per jaar. Dit bepaal je voor een deel ook zelf. Kies je voor buitenlandse excursies en duurdere materialen, dan werkt dat uiteraard verhogend.

HKU Games en Interactie

Aanschafkosten van (niet verplichte) eigen apparatuur bedragen ongeveer
€ 1.350,-.

HKU Kunst en Economie

Bij de opleidingen van Kunst en Economie bedragen de studiekosten naast het collegegeld ongeveer € 500,- per jaar voor boeken. Voor je totale studietijd moet je rekenen op ongeveer € 100,- voor de introductie, € 350,- voor excursies en
€ 250,- voor readers. Daarnaast maak je natuurlijk kosten voor bezoeken aan voorstellingen, concerten et cetera, en voor abonnementen op dag-, week- en vakbladen.

HKU Media

Voor de opleidingen Graphic Design, Illustration en Photography kun je rekenen op kosten van ongeveer € 1.400,- per jaar naast je collegegeld. Dit bepaal je voor een deel ook zelf. Kies je voor buitenlandse excursies en duurdere materialen, dan werkt dat uiteraard verhogend.

HKU Muziek en Technologie

Aanschafkosten van (niet verplichte) eigen apparatuur bedragen ongeveer
€ 1.350,-.

Basisopleiding
Naast je reiskosten e.d. zijn er als student van de Basisopleiding Muziek en Technologie geen bijkomende kosten voor boeken of software. Wèl wordt het sterk aangeraden om een eigen computer te hebben om de huiswerk-opdrachten op te kunnen maken, omdat de faciliteiten voor BO-studenten alleen beschikbaar zijn rond BO-tijden.

HKU Theater

Bij de opleidingen van theater ben je naast het collegegeld heb je per jaar ook kosten voor boeken, syllabi, werkkleding, aanschaf van materialen, theaterbezoeken, het CJP, abonnementen op dag- en weekbladen, vaktijdschriften, enzovoort. Deze kosten kunnen oplopen tot € 1.500,- euro per jaar.

HKU Utrechts conservatorium

Bij HKU Utrechts Conservatorium ben je naast het collegegeld ongeveer € 250,- euro per jaar kwijt voor bladmuziek, literatuur en readers. De kosten kunnen voor elk hoofdvak weer anders zijn en veel hangt af van je eigen interesses. Naast dit bedrag moet je rekening houden met kosten voor verzekeringen, concertbezoek, concertkleding en onderhoud en vernieuwing van je eigen instrument.

Docent Muziek
Voor aanbevolen literatuur ongeveer
€ 300. Een laptop of computer is essentieel. De HKU maakt gebruik van en adviseert Apple computers en apparatuur. Via surfspot kun je korting krijgen op de aanschaf.
Abonnement op de vaktijdschriften de Pyramide en Kunstzone wordt verwacht. Ook is het van belang dat je een actief naar muziek luistert en kijkt. Houd rekening met een budget van € 250.