HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Erasmus+ is het Europese subsidieprogramma voor onderwijs, jeugd en sport. Meer informatie op
www.hku.nl/erasmusplus

Erasmus+ Beurs

Een Erasmus+ beurs is toegankelijk voor HKU studenten die voor een studie of stage naar een EU land gaan even als naar IJsland, Liechtenstein, Noorwegen, Turkije of de voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië.

De Beurs

Een Erasmus+ beurs wordt verstrekt als bijdrage in de extra kosten van een buitenlandse studie of stage. Tijdens je studie of stage in het buitenland loopt je studiefinanciering gewoon door.

Bij studie geldt een minimum periode van 3 maanden. Bij stage is de minimum periode  2 maanden en de stage bij de organisatie moet fulltime zijn (36-40 uur per week).

Tijdens je gehele bachelor studie kun je in totaal 12 maanden beurs ontvangen. Dit hoeft niet aansluitend te zijn zodat je meerdere periodes van studie en/of stage kunt combineren.


Beursbedrag

De landen die meedoen aan het Erasmus+ programma zijn verdeeld in een drietal groepen. Achter elk van deze groepen staan de bedragen die je per maand voor Stage of Studie kunt krijgen.

Groep 1 - Programma landen met hoge kosten voor levensonderhoud Voor studie Voor stage
Denemarken, Finland, Frankrijk, Ierland, Italië, Liechtenstein, Noorwegen, Oostenrijk, Zweden, Verenigd Koninkrijk €270 €390
Groep 2 - Programma landen met middelhoge kosten voor levensonderhoud Voor studie Voor stage
België, Kroatië, Cyprus, Duitsland, Griekenland, IJsland, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Spanje, Tsjechië, Turkije €210 €330
Groep 3 - Programma landen met middelhoge kosten voor levensonderhoud Voor studie Voor stage
Bulgarije, Estland, Hongarije, Letland, Litouwen, Malta, Polen, Roemenië, Slovakije, voormalige Joegoslavische republiek Macedonië. €150 €270

Aanmelden

De deadline voor aanmelding voor het eerste semester is 1 juni. Voor het tweede semester is dat 1 oktober. Klik op de datum om je aan te melden via het online formulier. Je ontvangt (ook) een e-mail over deze aanmeldmogelijkheid.


Aanmeldingen na de deadline worden alleen toegekend bij voldoende beschikbaarheid van beurzen.


Er is een beperkt aantal beurzen per studiejaar beschikbaar, het is daarom belangrijk dat je je voor de deadline aanmeldt dat je in aanmerking wilt komen voor een beurs.


Let op: indien je je hebt aangemeld voor een exchange periode, hoef je je niet apart aan te melden voor deze beurs.

Contact

Dorien Mouw, Erasmus+ coördinator en Charmaine van der Heijden, student begeleider internationaal, zijn te bereiken via de Servicebalie Studentzaken:


T 030-2091540 / sz@hku.nl

Bezoekadres: Nieuwekade 1, Utrecht


Iedere werkdag geopend tussen 10:00 uur en 17:00 uur.

Erasmus Student Charter

Je rechten en plichten als Erasmusstudent vind je in het Erasmus Student Charter (pdf).