HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

Onderzoek neemt een steeds prominentere plaats in op HKU. Ook bij het Conservatorium wordt op dit moment gewerkt aan het realiseren van een onderzoeksomgeving.

Deze onderzoeksomgeving noemen we Studio 118; een samenwerking van HKU Utrechts Conservatorium en de lectoraten Muzische Professionalisering en Performatieve Maakprocessen. De studio bevindt zich in lokaal K118, het oude harplokaal.

Wat houdt onderzoek doen aan het HKU Utrechts Conservatorium in? Eigenlijk wordt door onze studenten én docenten voortdurend onderzoek gedaan. Maar vaak zijn zij zich hiervan helemaal niet bewust, omdat het niet als zodanig wordt benoemd. Op de cruciale vraag wat onderzoek doen aan het HKU Utrechts Conservatorium nou precies inhoudt, hebben we nu nog geen antwoord. Maar we willen graag met jullie in dialoog om dit antwoord samen te vinden.

Het expliciet maken en delen van expertise die iedereen hier dagelijks ontwikkelt, is bij deze dialoog een belangrijk uitgangspunt: Artistieke expertise, theoretische vragen en kennis, expertise over ”teaching and learning”. Studio 118 is geen leslokaal, repetitieruimte of studeerplek, maar een ruimte waar onderzoek plaatsvindt.

Vanaf september zullen we Studio 118 een plek geven in het curriculum, daar waar onderzoeksvaardigheden, een onderzoekende houding en reflectie op artistieke processen centraal staan.

Verder willen we graag een werkgroep starten die bestaat uit studenten en docenten, BMus en MMus. Het is de bedoeling dat deze werkgroep gaat meedenken over en meebouwen aan deze onderzoeksomgeving.

Hebben jullie hiervoor interesse, of kennen jullie studenten die dit zouden willen, laat het ons dan weten. Diversiteit is belangrijk: vanuit alle opleidingen, niveaus en rollen zoeken we bemensing.

Voor vragen of contact mail gerust: studio118.mariaplaats@hku.nl.

Falk Hübner en Tet Koffeman
Onderzoeksambassadeurs HKU Utrechts Conservatorium