HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

De kerntaak van een opleidingscommissie (OC) is advisering over alle zaken die het onderwijs betreffen.

Taken

De OC signaleert en adviseert, maar lost geconstateerde problemen niet zelf op. Dat laatste is de taak van de schooldirecteur. Een belangrijk punt van aandacht is het vaststellen van de Onderwijs- en Examenregeling (OER) en de manier waarop deze wordt uitgevoerd. Kwaliteitszorg is eveneens een belangrijk onderwerp. De uitkomsten van panelgesprekken, maar ook de landelijke enquêtes, de Nationale Studentenenquête (NSE) en HBO-Kunstenmonitor (Alumni) worden besproken.


Voor uitgebreide informatie zie onderstaande downloads.


Handboek

Reglement

Opleidingscommissie Bachelor of Music en Master of Music (BMus/MMus)

Docentleden: Cécile Rongen (VZ), Karin van der Poel en Heiko ter Schegget


Studentleden: Rosa van Walbeek, Emiel Bothenius Lohman en Saskia Peters


De OC BMus/MMus adviseert de directie van HKU Utrechts Conservatorium over de inhoud en kwaliteit van het onderwijs in de Bachelor en Master of Music opleiding. Zo geeft de OC bijvoorbeeld advies over het lesaanbod, de opbouw van het curriculum en de organisatie van ons onderwijs.


Dus wanneer je opmerkingen, vragen of ideeën hebt over hoe we ons onderwijs kunnen verbeteren, aarzel dan niet om ons te mailen: ocbmusmmus@hku.nl.

Eén van ons individueel aanspreken op school kan natuurlijk ook!

Cécile Rongen (voorzitter OC BMus/MMus)

Docent klarinet methodiek, bijvak klarinet en basklarinet, Musician in Society, Professionele Communicatie en Studiecoach, stagebegeleider educatieve stages en Practical Workplacement Project, kendocent educatie, plaatsvervangend studieleider contextual studies, praktijkonderzoeker Lectoraat Muzische Professionalisering.

Naast haar baan aan HKU Utrechts Conservatorium speelt Cécile in het Eolian Ensemble en geeft ze privé-klarinetles.

Opleidingscommissie Docent Muziek

Docentleden: Servaas Schreuders en Marijke Nuchelmans


Studentleden: Ivar Jepma (VZ) en Tess Ringeling

Rosa van Walbeek (OC BMus/MMus)

2e jaars student Musician 3.0 BMUS

Doet onderzoek naar haar makerschap als bewegings-en muziekkunstenares. Ze werkt met en in verschillende formaties. Ze speelt viola da gamba, klarinet, contrabas en sho. Zwemt door het water, loopt in het bos, zweeft boven de stad.

Heiko ter Schegget (OC BMus/MMus)

Hoofdvakdocent blokfluit Historische Instrumenten. Naast het lesgeven aan het conservatorium treedt Heiko regelmatig op als solist en met diverse barokensembles. Zijn andere passies zijn het bouwen van blokfluiten naar historische voorbeelden en sleutelen aan zijn Peugeot uit 1958.

Karin van der Poel (OC BMus/MMus)

Kern- en hoofdvakdocent zang Klassieke Muziek, docent methodiek zang klassiek, studiecoach, begeleider eindwerkstukken, stagebegeleider, zangdocent bij ODM en begeleider afstudeerwerkstukken ODM, kernlid van  in het Nederlands Kamerkoor, soliste, koorcoach en dirigent.

Emiel Bothenius Lohman (OC BMus/MMus)

4e jaars student piano Jazz & Pop BMUS

Ik heb een achtergrond in jazz, maar heb ook een grote interesse voor klassiek en wereldmuziek. Tijdens mijn opleiding ben ik ook veel eigen materiaal gaan schrijven. Daarnaast geef ik graag les en ben ik actief als dirigent. Aarzel niet om me aan te spreken mocht je iets te melden hebben!

Saskia Peters (OC BMus/MMus)

4e jaars student viool BMUS