HKU Studentportal
HKU Studentportal
 • Volg ons op facebook
 • Volg ons op twitter

Kijk bij startinformatie voor praktische informatie over je opleiding. Kijk ook bij Locatiezaken en Studentenservice. De informatie wordt in de komende periode aangevuld. Raadpleeg deze pagina met regelmaat.

Documenteer je werkproces via aantekeningen, schetsen, foto's en dummy Documenteer je werkproces via aantekeningen, schetsen, foto's en dummy

Wat leer je?

Hoe je kunt omgaan met je eigen ideeën binnen een creatief proces en hoe je die kunt omzetten in beeld. Je leert met kritiek (begeleiding) omgaan en te reflecteren op je eigen werk. Je kunt ontdekken of een studie aan een kunstacademie bij je past. Later tijdens de basisopleiding krijg je meer vakgerichte opdrachten die aansluiten bij de studierichting van je keuze.

Praktische informatie 2017-2018

Elke zaterdagochtend volg je een workshop. In het document werkgroepen hieronder (bij punt 4) zie je in welke werkgroep bent ingedeeld.


Als je weet in welke werkgroep je zit kun je in het ochtendprogramma (punt 5) zien welke spullen je moet meenemen naar de les.


Elke zaterdagmiddag werk je in je mentorgroep. Check het document mentorgroepen hieronder (bij punt 4) om te zien in welke mentorgroep je bent ingedeeld.

Het volledige jaarrooster treft je hieronder bij punt 3.


 1. Algemene praktische informatie (pdf)
 2. Instructies gebruik roosterprogramma WebUntis (pdf)
 3. Jaarrooster
 4. Groepsindelingen
  - mentorgroepen (pdf)
  - werkgroepen (pdf)
 5. Ochtendprogramma: informatie over de workshops en de benodigdheden die je zelf mee moet nemen.(pdf)
 6. Middagprogramma: informatie over de mentorgroep-bijeenkomsten en de benodigdheden die je zelf mee moet nemen. (pdf)
 7. Vakstudio: inhoudelijke informatie en informatie over de benodigdheden die je zelf mee moet nemen naar de lessen. (informatie volgt)
 8. Informatie over hoe en wanneer je vanuit de basisopleiding de inschrijving voor een bachelor opleiding kan regelen. (informatie volgt)

Mijn rooster

Basisopleiding lessen op locatie IBB-laan

Met ingang van het studiejaar 2017-2018 vinden de lessen van de Basisopleiding op de zaterdagen plaats op locatie IBB-laan.

Presentaties 18 november & Open Dag 25 november

Een belangrijk onderdeel van de basisopleiding is om uit te vinden hoe je je studie wilt voortzetten binnen HKU en om te beslissen welke bacheloropleiding het beste bij je past.


De open dag van HKU is op 25 november 2017. Eén week voor de open dag zullen we presentaties geven zodat je vooraf kan bepalen welke School je wilt  bezoeken tijdens de open dag. Door deze presentaties kom je meer te weten over de opleidingen bij HKU Beeldende Kunst, Media, Design en Games en Interactie.


De presentaties zijn op zaterdag 18 november in lokaal 103 van HKU locatie IBB en ze zijn bestemd voor alle studenten van de basisopleiding en basis-plus opleiding. De presentaties komen in de plaats van de reguliere mentorlessen die dag. Het programma is als volgt:

 • 12.30 Inloop
 • 12.45 Korte introductie door Andrew March
 • 13.00 School HKU Beeldende Kunst (Frank Koolen, studieleider Fine Art)
 • 13.30 School HKU Media (Bart Hoeve, docent IMT)
 • 14.00 School HKU Games & Interactie (Corné van Delft, studieleider Games & Interaction)
 • 14.30 School of Design (Tonnie Jobse, theoriedocent Design)
 • 15.00 Einde