HKU Studentportal
HKU Studentportal
  • Volg ons op facebook
  • Volg ons op twitter

In de catalogus zijn boeken, tijdschriften, tijdschriftartikelen, eindwerkstukken (scripties) en audiovisuele materialen opgenomen die in de collecties van de vier HKU mediatheken aanwezig zijn.

Catalogus

Online catalogus
Deze catalogus bevat de collecties van alle HKU-bibliotheken

Eindwerk Masters CDDC

Scripties geschreven voor de Master Of Arts in Creative Design for Digital Cultures (MA CDDC) zijn online raadpleegbaar in de Supportive Narrative Database.

Afstudeeronderzoeken Master Kunsteducatie

Afstudeeronderzoeken geschreven voor de Master Kunsteducatie zijn online raadpleegbaar.

Eindexamenfilms Media

Krantenbank

In de krantenbank kun je artikelen die gepubliceerd zijn in Nederlandse en buitenlandse kranten opzoeken. Deze dienst kan vanwege juridische beperkingen alleen vanuit de locaties van de HKU benaderd worden.

N.B. Safari-gebruikers: zorg dat bij de instellingen alle cookies ingeschakeld zijn

Lees verder

Kunsten.nl

Kunsten.nl was een initiatief van oud collegevoorzitter Bert Groenemeijer en dateert uit het jaar 2000. Het is een directory van websites over kunst in de breedste zin van het woord. Hoewel dit soort startpagina's in grote mate overbodig zijn geworden illustreert het initiatief de innovatieve houding van de HKU ten opzichte van informatiecultuur.

Lees verder

Beroep kunstenaar.nl

Op BeroepKunstenaar.nl vind je alles over de zakelijke kant van werk in de kunst- en cultuursector.

Economic Board Utrecht

De onderzoeksbibliotheek van de Economic Board Utrecht is een actuele openbare bron waar resultaten van onderzoeken, monitors en factsheets over de Utrechtse regionale economie overzichtelijk beschikbaar worden gesteld binnen 8 hoofdthema's.

HBO Kennisbank

De HBO Kennisbank bevat scripties, onderzoeken, afstudeerverslagen, papers en artikelen, geschreven door studenten, docenten en lectoren van diverse Nederlandse hogescholen. Eindwerk van de HKU kun je via de eigen catalogi en/of portals van de biblio/mediatheken vinden en staan niet in de HBO-kennisbank opgenomen.

NARCIS, wetenschappelijke info

NARCIS is de nationale portal voor toegang tot publicaties en onderzoeksinformatie van alle Nederlandse universiteiten, KNAW, NWO en een aantal onderzoeksinstituten.

Lynda.com

Via Lynda.com kunnen studenten en medewerkers van HKU korte cursussen volgen en skills oefenen.


ga naar Lynda.com

IPA Source

Studenten en medewerkers van HKU hebben nu toegang tot IPA Source: een website waarop veel liedteksten in het IPA (International Phonetic Alphabet) staan uitgeschreven. Een handige studiehulp voor het correct uitspreken van je tekst! IPA Source is er voor de talen Engels, Duits, Frans, Italiaans, Latijn en Spaans.  


Hoe werkt het?

Ga op een computer, laptop of telefoon binnen HKU naar de website van IPA Source. Je kunt nu zoeken op componist, titel, enz. De gewenste teksten kun je downloaden en printen of opslaan, zodat je ze thuis ook kunt raadplegen.

ga naar IPA Source

Universiteitsbibliotheek Utrecht

Universiteitsbibliotheek Utrecht (UBU):
Direct naar catalogus UBU

Meer info over lenen/zoeken bij de UBU